HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio

HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio

© DOF Sky | Ground© DOF Sky | Ground© DOF Sky | Ground© DOF Sky | Ground+ 45

© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground

Text description provided by the architects. HELSINKI INTERNATIONAL SCHOOLS (HEI SCHOOLS) is an award winning international kindergarten from Finland, HEI Bangkok is located on Sukhumvit rd. which is a Bangkok CBD, HEI is designed following the concept of nature creating the imagination. The Scandinavian language is used not only in architecture but also in interior space and decoration.

© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground
Ground floor Plan
Ground floor Plan
© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground
Plan - 1st floor
Plan – 1st floor
© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground

The mass and the planes in all the spaces are chamfered to soften the space. In addition, the wooden strip is wrapped in white mass to separate the main space and the circulation space. Typical study rooms allow teachers to use teaching aids on the fixed walls but restrict children’s imagination, the HEI learning space is designed to provoke children’s creativity, there is a large unique space which can be divided into 4 spaces using a movable partition, in addition, leaning the space is enveloped by a transparent wall.

© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground

Additionally, a skylight is designed to allow natural light to enter the space and build children’s sense of vision and color sense. The HEI spaces are connected by an infinite loop circulation that allowed children to run from 1st floor on 2sd and up to the roof, children’s natural instinct to run is very important for physical learning and avoiding dead ends and blind spots to prevent children from hiding.

© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground
Figure 01
Figure 01
© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground

HEI schools consist of 5 spaces which is a cafe in front of the school, an administrative office space next to the drop-off area allows staff and teachers to see the arrival, a canteen space that can adapt to be a meeting room, a play area that has a green area and swimming pool, is located in the backyard and 2 study room modules that can be divided into 8 spaces. In more detail, tropical architecture ideas are used for the spaces, not only the open space on arrival is connected to the interior of the space and the play space which allow natural ventilation, but also the energy consumption of the lighting is reduced by using a skylight in the study space, hallway and toilet.

© DOF Sky | Ground
© DOF Sky | Ground



Source link

Rozella J. Cook